Stormschade in Asse, Merchtem en Opwijk

Wij proberen dit artikel zoveel mogelijk up to date te houden en zullen het geregeld vernieuwen.

Stroomonderbreking Wolvertemsesteenweg in Merchtem ten gevolge van de weersomstandigheden. Fluvius stelt alles in het werk om de stroomonderbreking tegen 13.000 uur weg te werken.

Maandag voormiddag: De brandweerzone Vlaams-Brabant West kreeg ondertussen meer dan 700 oproepen. Meestal gaat het om omgewaaide of geknakte bomen en schade aan daken. Zware incidenten werden nergens gemeld.

ASSE

In Asse werd het Waalborre uitveiligheidsoverwegingen afgesloten. De scholencampus Vijverbeek blijft maandag dicht wegens gevaar van omwaaiende bomen. Dat geldt zowel voor de lagere school, de middenschool als het atheneum. Ouders wordt gevraagd hun kinderen thuis te houden. Voor wie dat onmogelijk is, wordt opvang voorzien in Spinibo, Boekfos 30.

 MERCHTEM

Van de voormalige maalderij Meskens zijn pannen afgewaaid en op het wegdek terecht gekomen. Ook in Peizegem zijn pannen afgerukt, ter hoogte van Brouwerij De Block. Van de gebouwen van het Sint-Donatusinstituut op de Markt zijn delen van het metalen dak weg gevlogen. Ook op de Wolvertemsesteenweg zijn dakpanelen afgerukt. In de Romeinsebaan in Brussegem werd een boom ontworteld. De boom kwam terecht op een Ford Fiësta die op een oprit geparkeerd stond. De brandweer kreeg ook al oproepen voor stormschade in de Sint-Janstraat.

OPWIJK

In Opwijk werden in de Marktstraat pannen afgerukt. Ze kwamen terecht op het wegdek en geparkeerde auto’s. In het Rubensveld kwam een boom terecht op de rijweg. Bereidwillige buren ruimden de boom uit de weg. Op de Steenweg naar Aalst (Nijverseel) is er een dak weggeblazen. Het puin versperde de Steenweg. De brandweer kwam ter plaatse.

De brandweer van Vlaams-Brabant West heeft heel wat ploegen op het terrein om de schade te helpen opruimen of verder schade te helpen voorkomen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk