50 jaar Bridgeclub Pajottenland

Bridgeclub Pajottenland mag dit jaar 50 kaarsjes uitblazen. De club werd in 1969 opgericht met Roger Tachel als eerste voorzitter. Na heel wat omzwervingen op diverse locaties vond BC Pajottenland in 1992 een onderkomen in de taverne van CC Den Horinck in Zellik. Ook de huidige voorzitter Jan De Bauw, zoon van kunstschilder Karel De Bauw, heeft zijn roots in Asse. Elke dinsdag- en vrijdagnamiddag wordt er gebridged in Zellik. Het jongste lid van de club is 35, de oudste is er 93. Het bridgespel is zeer oud, het onstond in de 9de eeuw in China. Via Rusland en Engeland waaide het spel zo’n kleine 100 jaar geleden over naar Europa. Wereldwijd zijn er naar schatting 100 miljoen spelers. De Vlaamse Bridgeliga telt zo’n 100 clubs. Bridge – afgeleid van het bekend Whist (wiezen) – is geen makkelijk kaartspel. Daarom organiseren een paar clubs uit de regio vanaf 8 oktober een bridgecursus voor beginners. Meer informatie over de club en over de cursus bij Jan De Bauw , jdebauw@telenet.be of 0477/557 111.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk