BREAKING : Wolf gespot aan hondenweide

Kort na middernacht werd een wolf gefotografeerd die rondzwierf ter hoogte van de hondenweide op de hoek van de Osselstraat en de Oude Merchtemsebaan (Brussegem). Een lid van Natuurpunt – gewapend met een forse telelens – lag er op vinkenslag in de hoop de zeldzame nachtvlinder (mot) Brachyplatystoma vaillanti te kunnen fotograferen.

Omstreeks middernacht werd de man opgeschrikt door een vreemd geritsel. Toen hij zijn fototoestel richtte op de bron van het geluid, merkte hij tot zijn grote verbazing een groot dier op. Eerst dacht hij dat het om een loslopende hond ging. Het dier – toen de fotograaf later zijn foto’s op de computer bekeek bleek het een wolf te zijn – bleek een paar minuten in de buurt rondscharrelen en verdween dan in de richting van Bollebeek.

Bezoekers van de hondenweide wordt aangeraden om – samen met hun hond – zich binnen de omheining van de hondenweide te begeven wanneer ze hun dier uitlaten. En dat om veiligheidsredenen. Buurtbewoners wordt gevraagd (vooral bij schemering en ’s nachts) uit te kijken en onmiddellijk de overheid te verwittigen mochten ze het dier opmerken. Eigenaars van schapen wordt aangeraden waakzaam te zijn.

Wolf

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk