Ernstige schade in de regio

De aangekondigde rukwinden hebben ook in de regio Asse-Merchtem-Opwijk heel wat schade aangericht: ontwortelde bomen, afgerukte dakpannen en hele gedeelten van daken, vernielde tuinhuizen en bijgebouwtjes, schade aan wagens door vallende takken Schade Merchtemof brokstukken, omver geblazen afsluitingen en verkeerssignalisatie. Noem het maar op en zondagnamiddag was het legio.

De hulpdiensten van de zone Noord-West hadden dan ook de handen vol om bomen die over de weg waren gevallen op te ruimen en daken af te dekken waar mogelijk. En dan bleef onze regio toch nog een beetje gespaard. In Oost- en West-Vlaanderen was er nog heel wat meer stormschade.

Foto: In Mazenzele werd een muurtje omver geblazen en de brokstukken kwamen op geparkeerde wagens terecht. (Foto Jan Couck)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk