Laatste maand om wapens in te leveren

De wapendienst van de politiezone AMOW doet een dringende oproep aan de bevolking voor het inleveren van illegale wapens. De amnestieperiode loopt immers af op 31 december. Wie nog een wapen heeft dat vergunning plichtig is, heeft drie mogelijkheden: het wapen binnenbrengen bij de politie om het te laten vernietigen, om het onklaar te laten maken of om een vergunning aan te vragen om het wapen eventueel te kunnen gebruiken.

Wil je dat je dossier nog voor het einde van het jaar afgehandeld kan worden dan is het hoogdringend om contact op te nemen met de wapendienst (wapens@amow.be) of via de telefoon dispatching (02/452 50 05).

Eigenaars die deze stap niet zetten zien hun wapen de definitieve status ‚Äėillegaal‚Äô krijgen met alle gevolgen van dien. Om alle dossiers tijdig afgewerkt te krijgen zal de politiezone AMOW extra administratieve ondersteuning inzetten.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk