Winnaars Kunstbende Asse bekend

Meer dan 50 jonge enthousiastelingen uit Asse en omstreken gooiden zich afgelopen zaterdag in CC Asse vol overgave in de strijd in de eerste voorronde van de Kunstbendewedstrijd.  Zo zijn ook de eerste finalisten bekend.

Spring-in-‘t-veld en Ketnetwrapper Thomas Van Achteren loodste de deelnemers van de categorieën muziek, mode, performance en dans het podium op. Conservatoriumstudenten Michèle Delagrange en Hans Depelchin ontfermden zich in de foyer over de deelnemers van de categorieën tekst, beeld en fotografie.

Na een gesmaakt optreden van jurylid Stien Bovijn was het tijd voor de prijsuitreiking. Juryvoorzitters Dirk Miers (muziek), Dries Martens (tekst), Kimberly van Den Driessche (dans), Emmanuelle Uwayo (mode), Geoffrey De Bondt (performance) en Charlotte Speck (beeld en fotografie) maakten de winnaars bekend.

Muziek

 1. 1. Hazy Way
 2. 2. Britney
 3. 3. M-Twins

Dans

 1. 1. KC in the mix
 2. 2. DYTB
 3. 3. Let’s dance

Tekst

 1. 1. Ridicul

Mode

 1. 1. The Catwalk Girls

Performance

 1. 1. The Card  Magician

Beeld en Fotografie

 1. 1. Yanni Loenders
 2. 2. Marie De Leeneer
 3. 3. Hasse Biesemans

De jongerenjury van het Kunstbendecollectief stuurde ook de band Teen Class Heroes met een wildcard naar de finale.

Alle hierboven vermelde winnaars krijgen een ticket voor het bootcamp in Antwerpen tijdens de paasvakantie. Daar kunnen ze hun ervaringen delen en inspiratie opdoen voor de toekomst. De nummers 1 van elke categorie mogen zich alvast opwarmen voor de finale op 14 mei in De Studio in Antwerpen.

(Foto boven: Geert De Mesmaeker)

Topartikels bij Goeiedag.be