Sint-Martinus TSO ontwerpt passieve droogkast

Twee klassen van de Sint-Martinusscholen TSO doen dit jaar mee aan de Science Challenge, een wedstrijd van technologiegigant 3M via haar 3M Fonds. De bedoeling is dat leerlingen oplossingen zoeken voor een dagdagelijks probleem.

Leerlingen van 5IW en 6IW (industriële wetenschappen) kwamen na veel brainstormen op het idee om een droogkast te maken die geen energie zou verbruiken en waar de was snel zou kunnen drogen.

droogkast sint-martinusHun concept is om een kast te bouwen die aangesloten is op het ventilatiesysteem van een woning. In nieuwe woningen is zo’n ventilatiesysteem immers al tien jaar verplicht.

De aanvoer van verse lucht zorgt meteen voor een frisse was en de vochtige lucht wordt afgevoerd. De leerlingen denken zelfs al verder, want in een volgende fase kan de vochtige lucht worden gerecupereerd om in de te droge kamers de woning extra bevochtiging te voorzien.

Om door te stoten naar de finale en het project volledig te kunnen uitvoeren, moeten zoveel mogelijk likes worden verzameld via Facebook.

Stemmen kan via https://3mfondssciencechallenge.eu, doorklikken op de video van Sint-MartinusscholenAsse, project “Passieve droogkast” en dan liken.

De school prijkt momenteel in de top 10, maar enkel voor de drie projecten met de meeste stemmen is respectievelijk 10.000, 5.000 en 2.500 euro weggelegd, te besteden aan materiaal of educatieve uitstappen voor de leerlingen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk