Asse is klaar voor 38ste carnavalsweekend

In Asse gaat vanavond het 38ste carnavalsweekend van start. Het vierdaagse feest start om 19.33 uur in het gemeentehuis met de machtsoverdracht aan prinses van Asse Marleen I, gevolgd door de traditionele kroegentocht in Asse-centrum.

Het Prinsessenfeest heeft plaats op zaterdag 20 februari in fuifzaal ’t Jass op de Asphalcosite. De 38ste carnavalsstoet van Asse gaat uit op zondag 21 februari om 14.33 uur. Die volgt dit keer opnieuw het oude, uitgebreide parcours met lus via de Godfried Kurthstraat.

Aan de stoet nemen, naast een reeks prinsenwagens, 25 groepen deel met praalwagens. Daarbij de vier mooiste wagens uit de stoet van Dendermonde en de drie mooiste uit de stoet van Vilvoorde.

Bij de Assese groepen rust alle hoop op de schouders van de Orde van Weg en Weer en de Reuzen van Assche. De Plezanterikken, die er al sinds de start bij waren, moeten verstek geven om gezondheidsredenen. Voorts zijn er de wagens van Keizer Wutten, dit jaar 30 jaar keizer van Asse, en de vrienden van Keizer Hubert.

De stoet wordt gevolgd door de Assekoekenworp op de Markt en het Carnavalfeest in ’t Jass.

Druëge Moindag start maandag om 12 uur met Nicky Jones en Jacky Lafon, eveneens in ’t Jass. Kaarten voor dat maandagse feest kosten 7 euro in voorverkoop en 10 euro aan de kassa, inbegrepen koffie en pannekoeken). Kaarten zijn te koop in ‘t Fijn Moment in de De Vironstraat. Reservaties via  0479-88.51.34 of 02-308.70.76.

  • Parcours van de stoet: Boekfos – Weversstraat – Gemeenteplein – Steenweg – Kalkoven – Godfried Kurthstraat – Koensborre – Oudestraat – Nieuwstraat – Muurveld – Bloklaan – Sint-Martinusstraat – Kerkplein – Kerkstraat – Markt – Hopmarkt (ontbinding).
Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk