Vijf jongeren plegen gewapende overval op postkantoor Asse

Het postkantoor in de Stationsstraat in Asse is deze ochtend overvallen door vijf gemaskerde en gewapende jongeren, vier mannen én een naar verluidt erg jong meisje.

Ze vielen om iets na negen uur het postkantoor binnen en bedreigden met een pistool de twee bedienden, de kantoorverantwoordelijke en vier klanten, plus nog iemand van de poetsploeg die op dat moment aanwezig was. Niemand raakte gewond.

Het kantoor in Asse is uitgerust met open burelen.

‘Het was een overval in pure Far West-stijl, zeer stoutmoedig en ook zeer ongebruikelijk voor Asse’, zegt commissaris-woordvoerder Daniël Noens van de politie Amow.

‘Om te vermijden dat de politie gebeld kon worden, vernielden ze de telefoons en de gsm’s van alle aanwezigen in het kantoor. Daardoor ging natuurlijk kostbare tijd verloren, maar dat was wellicht ook de bedoeling van de overvallers.’

Ze stalen ook 2 gsm’s, van een klant en van een bediende. Volgens de politie waren de jonge daders van vreemde origine. Het ging om vier mannen en één meisje. Die laatste was volgens getuigen amper vijftien jaar.

De overvallers vluchtten met twee koffers met ongeveer 2.000 euro in geld, postzegels en waardepapieren.

Het kantoor werd gesloten en blijft dat de rest van de dag. De gerechtelijke politie en het labo voerden een sporenonderzoek uit.

De overvallers vluchtten weg in een Ford Fiesta met ongekende Franse nummerplaat.

Update (14 uur): Het vluchtvoertuig werd teruggevonden in Walfergem, op ongeveer 1 km van de feiten. Het zal onderzocht worden op sporen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk