Project met pop-upwinkels in Asse-centrum

Het gemeentebestuur van Asse start met ‘pASSEpop’, een project om in leegstaande winkels in het centrum tijdelijke zogenaamde ‘pop-upwinkels’ onder te brengen.

Het bestuur gaat daarvoor in zee met de leegstandbeheerder Entrakt, die samen met de dienst Lokale Economie zoveel mogelijk leegstaande handelspanden een (tijdelijk) creatieve invulling wil geven.

‘Zij contacteren alle eigenaars en trachten hen te overtuigen van de meerwaarde om hun pand ter beschikking te stellen voor dit project’, zegt Rita De Vos (Open VLD), schepen van Lokale Economie. ‘Vervolgens wordt een match gemaakt met een creatieve ondernemer. Door de zeer voordelige tarieven wil het bestuur de drempel om een eigen zaak uit te baten verlagen.’

Overal waar je het logo op de etalage ziet verschijnen, zal van mei tot en met juli een (tijdelijke) winkel worden geopend.

De invulling kan op drie manieren: een tijdelijke winkel, een invulling van een etalage als advertentieruimte voor (lokale) handelaars of als tentoonstellingsruimte voor kunstenaars of ontwerpers. Ook een bestickering van de etalage is een mogelijkheid.

‘Uiteraard is het de bedoeling dat deze panden een lange termijninvulling krijgen met winkels die complementair zijn aan het bestaande aanbod. Een eerste doel is de leegstand tijdelijk aanpakken tegen de komende solden en de uitstraling van het centrum opwaarderen’, aldus De Vos.

Geïnteresseerden contacteren lokale.economie@asse.be of info@entrakt.be

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...