Auto in de beek op Pontbeek, drie gewonden

Bij een ongeval met een gehuurde wagen vielen gisteravond op de Pontbeek in Zellik twee zwaargewonden en één lichtgewonde. Twee andere inzittenden, onder wie de bestuurder, bleven ongedeerd.

Politie en brandweer kregen rond 22.30 uur een oproep voor een verkeersongeval op het einde van de Pontbeek, waarbij een personenauto met vijf inzittenden in het nabijgelegen bosje was gereden en in een gracht werd gekatapulteerd.

De 23-jarige Giovanni M. uit Sint-Pieters Leeuw had eerder op de dag de wagen, een Mercedes E350 gehuurd en was amen met vier vrienden met de auto op stap.

In het Researchpark in Zellik werd wat rondgereden toen de bestuurder op het lange rechte gedeelte van de Pontbeek werd verrast door een mistbank.

Hij poogde nog te remmen, maar deed dat wellicht te bruusk waardoor de auto begon te slippen. Het voertuig reed door de houten afsluiting en belandde twee meter lager in de rand van de beek.

Het voertuig moest met een kraan worden getakeld.

De 20-jarige Nisrine B. uit Brussel werd met zware verwondingen overgebracht naar het UZ. Hij is intussen buiten levensgevaar. 

De 18-jarige Rayane W. uit Brussel werd met zware verwondingen over gebracht naar het Erasmus-ziekenhuis.

Hafsa B. (22) uit Brussel werd licht gewond. Antony W. (25) uit Asse werd niet gewond.

Ook de chauffeur werd niet gekwetst. Hij had niet gedronken.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk