Toch extra treinen tussen Asse en Brussel Noord-Zuid

De NMBS lijkt dan toch te zijn gezwicht voor de druk vanuit Asse en Opwijk met betrekking tot het nieuwe vervoersplan dat op 14 december ingaat.

Toen bleek dat er op de lijn Dendermonde-Brussel een aantal ingrijpende wijzigingen werden doorgevoerd – zoals het afschaffen van de vroege en late treinen, het afschaffen van treinen tijdens de spitsuren, in het weekend geen rechtstreekse treinen meer naar het centrum van Brussel – reageerde het gemeentebestuur van Asse meermaals met brieven naar de NMBS. Ook vanuit Opwijk was er fel protest.

Intussen is de nieuwe uurregeling raadpleegbaar op www.nmbs.be.

Daaruit blijkt dat uiteindelijk toch rekening werd gehouden met de opmerkingen die het gemeentebestuur maakte.

Zo worden tijdens de avondspits bijkomend twee piekuurtreinen voorzien via de Noord-Zuid verbinding.

De treinen die via de West-verbinding rijden hebben daar geen eindhalte, maar rijden verder door naar Brussel-Zuid, Brussel-Centraal en Brussel-Noord.

In het weekend zal er toch een rechtstreekse verbinding zijn met het centrum van Brussel en bijkomend een vroege trein van Brussel naar Asse voorzien worden.

Er zullen nu ook op weekdagen, in Zellik en Mollem, twee treinen per uur van en naar Brussel rijden. Tijdens het weekend zal dit telkens 1 trein per uur zijn.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk