Nachtelijke inbraken in Asse

De politie Amow noteerde de voorbije twee nachten verschillende inbraken en inbraakpogingen in Asse.

  • In de Prieelstraat  werd dinsdag ingebroken in een huis door in een raam vanachter een gaatje te boren. Er zijn juwelen gestolen.
  • In de Notstraat verwijderden inbrekers het onderste paneel uit de achterdeur om binnen te geraken. Ze gingen aan de haal met een tv, fototoestel, twee laptops, gps, iPad en juwelen
  • Op de Edingsesteenweg werd een bewoonster dinsdagnacht wakker door lawaai aan de buiten zijde van haar woning. Ze ziet een man weglopen. Nadien merkt ze dat er een gaatje was geboord  in een pvc-raam. Bij het buurtonderzoek kwam nog een gelijkaardige inbraakpoging aan het licht.
  • In de gemeentelijke basisschool in de Kasteelstraat werden dinsdagnacht twee iPads en een digitaal fototoestel gestolen. Het is al de derde schoolinbraak in de regio in drie weken. In Mollem raakten de dieven binnen via de speelplaats, waar een raam niet op slot bleek.
  • Een inwoner in de Nachtegaallaan werd door een ‘vriend’ bestolen. Hij gaf hem een tijdelijk onderkomen om te voldoen aan de probatievoorwaarden waartoe hij veroordeeld was. Toen de vriend weg was stelde hij vast dat hij 200 euro en zijn huissleutels kwijt was.
  • In de Heedtstraat werd woensdagnacht het cilinderslot van een achterdeur afgebroken.  Het alarm trad in werking. De gewekte bewoners stelden vast dat in de eetkamer een handtas werd gestolen werd gestolen en dat de achterdeur open stond. In de handtas zat een gsm en 100 euro.
Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk