Sabine Appelmans brengt happy lifestyle aan de M/V

Sabine Appelmans (42) opent volgende week in Asse-centrum haar eigen zaak Noosa. Het wordt een combinatie van ‘cook, move en relax’.

‘Drie dingen die bij mij passen, in uitbreiding alles rond ‘happy lifestyle’’, aldus de gewezen tennisster.

Sabine en haar man Serge Haubourdin kochten een tijdje geleden in de De Vironstraat, tussen de Steenweg en de Markt, een robuuste herenwoning, die ze intussen van beneden tot boven verbouwden.

Op de benedenverdieping werd een keuken ingericht, waar kookworkshops tot twaalf personen zullen worden gegeven.

Alles rond ‘move’ komt op de eerste verdieping, met de nadruk op zachte vormen van beweging, in hoofdzaak yoga. Op de tweede en hoogste verdieping komt onder meer een massageruimte.

Behoefte om te ontspannen

‘Happy lifestyle is iets waar ik ontzettend mee bezig ben en waar ik ook heel hard in geloof’, vertelt Sabine.

‘Ik ben zelf gezondheidscoach en heb een opleiding personal training. Ik merk een behoefte bij de mensen om, naast het werk, toch ook wat te kunnen ontspannen. Voor mij is dat lekker eten, met vriendinnen samen eten klaarmaken, samen eten. Ik ben ook Masterchef, de trofee staat hier bij mij.’

‘Yoga is iets waar ik de laatste jaren heel hard ben in gaan geloven en dat mij ontspant. Ik fitness ook nog altijd graag, maar in de regio zijn er al voldoende fitnesszaken, terwijl er nog vrij weinig aanbod is op vlak van yoga. Massage is dan weer iets waarmee ik via de sport veel in contact kwam.’

Zachte BBB

Appelmans doet voor de kookworkshops beroep op koks en voor de yoga op leraressen. ‘Zelf ga ik een ‘zachte BBB’ geven. Voor de hoogste verdieping bekijk ik nog andere mogelijkheden, zoals voedingsadvies en een diëtist.

Sabine woont intussen al vijftien jaar in Asse en wilde ook haar zaak in Asse. ‘Ik wilde het echt niet ver van huis zoeken. Ik woon hier graag en ben ook goed ingeburgerd in de gemeente. Plus denk ik niet dat ik voor dit concept naar een grootstad moet.’

‘Op donderdag ga ik me bijvoorbeeld meer op bedrijven richten. Ik ben ervan overtuigd dat ook bedrijven van verder naar hier zullen komen voor wat we hier doen.’

De naam Noosa haalde ze van het gelijknamige Australische vakantiestadje. ‘En een stadje waar alles echt wel draait rond happy lifestyle. Plus dat de laatste twee letters mijn initialen zijn. Zo zit er toch iets van mij in de naam, maar niet al te nadrukkelijk’, lacht Sabine.

De yogalessen starten vanaf maandag 15 september. Alle info op www.noosa.in (website is nog in opbouw).

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk