Nogmaals weigering voor Hopmarkt

De deputatie van de provincie Vlaams-Brabant weigerde donderdag de bouwvergunning voor het Hopmarktproject in Asse. Deze weigering lag wel in de lijn der verwachtingen.

Het ging immers nog om de eerste vergunning die in 2011 door de provincie in beroep was toegekend, maar die in juli vorig jaar werd vernietigd door de Raad voor Vergunningsbetwistingen. Ook een cassatieberoep tegen die vernietiging werd intussen verworpen.

‘Om die reden kwam het dossier nu opnieuw op de tafel van de deputatie. Wij volgen nu de motivatie van de Raad voor Vergunningsbetwistingen, waarbij de vergunning wordt geweigerd omdat het aantal bouwlagen onder de kroonlijst werd overschreden’, zegt gedeputeerde Tom Dehaene (CD&V).

Het buurtcomité Alternatief Hopmarkt Asse (AHA) zegt kennis te hebben genomen van de beslissing, maar reageert pas de komende dagen.

Intussen wordt achter de schermen al gewerkt aan een afgeslankt plan C, in een poging om nog iets te redden van het Hopmarktproject. 

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk