Orde van Groene Bel proeft hoppescheuten in Waarbeek (+ foto's)

In Waarbeek, temidden de Brabantse Kouters, schoven 25 leden van de ‘Orde van de Groene Bel’ zondag samen aan tafel om hun hoppescheuten te smaken.

Deze vrijwilligers hadden in november 2013 de hoppewortels van het in Waarbeek gelegen gemeentelijke hopveld van Asse bemest en aangekuild.

Nu de zomerzon wat vroeger van de partij was, waren de ‘hoppekiësten’ al aardig opgeschoten. Toch waren er nog vele witte scheuten te oogsten. Ruim 3 kg lekkere scheuten werden ter plaatse klaargemaakt met een gepocheerd eitje, mousselinesaus en een broodje onder de kundige leiding van Dries Van Milleghem van Den Ijzerwinkel.

Die werden dankzij het mooie weer buiten aan een lange tafel, temidden van de fruitbomen in volle bloesem, geserveerd.

Het hoppig biertje en de goede sfeer maakten er een geweldige ervaring van.

Ondertussen gaf de nabijgelegen handboogschuttersgilde Concorde een demonstratie ‘staande wip’. Een aantal Groene Bellers waagden hun kans en schoten een aantal kallen en vogels naar beneden. Een stuk erfgoed van Asse werd plots heel levend.

Wie zin heeft kan zich aansluiten bij de Orde van de Groene Bel en meehelpen op het hopveld. Ze werken twee keer per jaar op het veld in een gemoedelijke sfeer en zijn actief rond hoppecultuur.

Geïnteresseerden contacteren best joris.vanderveken@telenet.be

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk