Schoolmeisje loopt onder auto op Gentsesteenweg

Op de Gentsesteenweg in Asse, ter hoogte van Buda, werd woensdag rond 12.30 uur een meisje gegrepen door een auto. Ze raakte als bij wonder slechts licht gewond.

Het meisje van ongeveer 15 jaar stapte aan de bushalte net van de bus van De Lijn die uit de richting Aalst kwam. Ze woont aan de overzijde en zou, blijkbaar zonder kijken, langs de voorzijde van de bus onmiddellijk de steenweg zijn overgelopen.

De bestuurster van een achterop komende Mercedes kon een aanrijding niet meer vermijden. Het meisje viel eerst op de motorkap en vervolgens terug op de grond. De auto reed volgens getuigen eerder traag en de bestuurster kon ook onmiddellijk remmen. Verschillende inzittenden van de bus en ook buurtbewoner F.N. zagen het ongeval gebeuren. 

F.N., een ervaren Rode Kruis-vrijwilliger, diende het slachtoffer de eerste zorgen toe. Ze had een hoofdwonde en wellicht ook een gebroken arm, maar ze bleef bij bewustzijn. Ambulanciers van de Assese brandweer brachten haar naar het ziekenhuis.

Omdat ook de chauffeur van De Lijn getuige was, mocht de bus niet meer voortrijden. De passagiers werden even later door een andere bus opgehaald.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk