Dag van de zorg ook in onze regio

Op zondag 16 maart vindt de derde editie van de Dag van de Zorg plaats. 170 zorg- en welzijnsvoorzieningen in heel Vlaanderen organiseren tal van activiteiten voor jong en oud.

Daarmee willen ze de sector op een positieve manier beter bekend maken bij een ruim publiek. Dit jaar staan vijf thema’s centraal: innovatie, samenwerking, bouwprojecten, werken in zorg en welzijn en het brein.

Ook in de Vlaams-Brabantse Goeiedag-regio nemen verschillende zorginstellingen deel:

  • Zo kan je terecht in Asse in het CAW Halle-Vilvoorde in de Poversdtraat 75, in Opwijk in WZC De Oase en Zonnelied vzw, allebei in de Kloosterstraat.
  • In Liedekerke valt er dan weer allerlei te beleven in het thuiszorgcentrum FSMB in de Stationsstraat 262 en het WZC Sint-Rafa√ęl in de Kasteelstraat
  • In Grimbergen kan je terecht in het WZC Ter Biest in de Chrysantenlaan 50 en het WZC Heilig Hart in de Veldkantstraat 30.
  • In Ternat¬†zetten verschillende Ternatse organisaties uit de zorgsector hun deuren open:¬†Breugelkind Lombeek (kinderopvang), De Poel Ternat (bezigheidstehuis voor volwassenen met mentale beperking), De Sibbe (woningcomplex voor bejaarden) en het Sociaal Huis.¬†Het Sociaal Huis (Kapelleveld, Sint-Katherina-Lombeek)¬†wordt de centrale plek.
Topartikels bij Goeiedag.be