Time-Out houdt driedaagse voor Zellikse jeugd

Na een onderbreking van een jaartje blijft jeugdhuis Time Out in Zellik opnieuw non-stop open op vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 december, dit keer om geld in te zamelen voor de jeugd van Zellik onder de noemer ‘I love Zellik’.

‘Vorig jaar deden we geen actie, maar de vijf jaar ervoor hielden we steeds een vijfdaagse, vier keer voor Music for Life en één keer voor de vzw Candle in the dark’, zegt Guy Junior Stevens van jeugdhuis Time-Out.

Dit keer staat het jeugdwerk in Zellik centraal. ‘De scouts, de chiro en wijzelf kunnen het geld allemaal goed gebruiken’, zegt Stevens.

‘Na jaren van geld weggeven aan andere goede doelen, houden we het daarom eens in onze eigen gemeente.’

‘De driedaagse past mooi binnen de nieuwe wind die door het jeugdhuis waait. We willen een jeugdhuis zijn voor en door jongeren, maar waar ook de ‘iets minder jongeren’ welkom zijn.’

Slimste jeugdbeweging

De driedaagse start op vrijdag 20 december met hotdogs vanaf ’s middags, gevolgd door allerlei spelen tijdens de namiddag.

Hogeschool- en universiteitsstudenten kunnen in de studieruimte in groep studeren voor de examens. ’s Avonds gaan de remmen los op de Boekentassenfuif.

Zaterdag start met een brunch vanaf 11 uur. Om 15 uur strijden chiro, scouts en Time Out via een quiz voor de titel ‘de slimste jeugdbeweging van Zellik’.

Daarop volgt een optreden van een lokale coverband en ’s avonds is er de I Love Zellik-fuif, met dj’s die gekozen worden door de chiro en de scouts.

Op zondag nemen de leden van de scouts en de chiro het tegen elkaar op tijdens de Zellikse Spelen met ludieke opdrachten.

BANNER ASSE

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk