Paul Corbeel toont zijn ‘pure’ concertfoto’s

In de tentoonstellingsruimte van het CC Asse opende donderdag de tentoonstelling ‘Frontstage’, met een veertigtal concertfoto’s van Assenaar Paul Corbeel.

Corbeel legde als amateurfotograaf de laatste vier, vijf jaar al honderden artiesten op de gevoelige plaat vanuit de frontstage op tal van Vlaamse rockfestivals.

Concertfotografie is voor Corbeel dan ook een wat uit de hand gelopen passie. Zijn werk verschijnt op Jongerenplaneet.be.

Opmerkelijk aan Paul’s foto’s is dat ze steeds honderd procent natuurlijk zijn. Geen enkele beeld werd digitaal bewerkt, zelfs niet bijgesneden. In de concertfotografie, toch wel een moeilijke discipline, is hij daarin zowat een witte raaf geworden.

‘Ik heb dan ook nog het analoge tijdperk meegemaakt. Dan leer je nog om op het juiste moment af te drukken’, zegt Corbeel.

‘Ik concentreer me steeds volledig op wat op het podium gebeurt. Elke artiest is een uitdaging op zich, maar de manier van bewegen op een podium is vaak voorspelbaar. Je moet gewoon weten waar je moet staan.’

Op de meeste festivals mogen fotografen slechts hun ding doen tijdens de eerste drie liedjes. Ook de belichting – flitsen is niet toegestaan – is vaak een uitdaging. ‘Maar zelfs dat word je gewoon’, lacht hij.

Corbeel mijdt grote festivals als Werchter. ‘Festivals als Suikerrock, Paal op Stelten of Rock Zottegem zijn voor fotografen veel aangenamer werken’, vindt hij.

De tentoonstelling is nog tot 15 december te bekijken.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk