Oude bib herleeft als interieurzaak

In het gebouw van de voormalige bibliotheek op de Steenweg in Asse opent op vrijdag 29 november de toonzaal van As44 Interieur van Koen De Backer.

De broer van schepen Jan De Backer kocht het gebouw anderhalf jaar geleden bij de openbare verkoop. Het gebouw stond toen al ruim vijf jaar leeg.

Bij de renovatie werd getracht het authentieke karakter van het gebouw te behouden. Zo bleven alle originele elementen, zoals de befaamde grote trap, behouden en werden deze mee geïntegreerd in het geheel.

Karaktervolle uitstraling

Het gebouw, in oorsprong een klooster, is door zijn karaktervolle uitstraling zeer geschikt voor de voorstelling van hedendaags meubilair.

‘Als interieurarchitect ondervond ik in het verleden dat het aanbieden van betaalbaar meubilair met een stijlvol, hedendaags en degelijk design quasi onmogelijk is’, aldus Koen De Backer. ‘Daarom gingen we zelf op zoek naar collecties die wel aan deze voorwaarden voldoen en die bovendien perfect harmoniëren met een aantal design klassiekers, die we ook aanbieden.’

‘Dit gecombineerd met een aangename winkelervaring in een sfeervolle toonzaal is wat we voor ogen hadden toen we begonnen aan het concept van As44’, zegt de zaakvoerder en oprichter van As44 Interieur.

Vele meubels zijn op maat aanpasbaar naar de noden van de klant. Samen met hen kan een concept worden uitgewerkt dat volledig in hun interieur past en dus ook uniek is.

Voor de klanten die niet tijdens de gewone openingsuren kunnen komen of liever in alle rust hun project bekijken, is er de mogelijkheid om op afspraak te werken.

Nieuwe dynamiek

Bij elk project wordt getracht de eigenheid van de klant centraal te zetten.

Naast het grotere meubilair komt ook een ruim assortiment van kleine accessoires aan bod. Hiervoor wordt voornamelijk met de merken Iittala (Finland) en Driade (Italië) gewerkt.

Hiermee toont As44 Interieur aan dat je ook mits kleine aanpassingen je interieur een nieuwe dynamiek kan geven.

Kennis maken met As44 kan vanaf vrijdag 29 november in de toonzaal, Steenweg 44 in Asse, of via www.as44.be.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk