Café 'In de Mus' gesloopt

In het gehucht Koudertaveerne verdween deze week het vroegere volkscafeetje ‘In de Mus’ onder de sloophamer. Het café van de familie Orinx sloot al in 2006 definitief de deur.

Zonen Roger en Jan Orinx, die achter het café een rundveehouderij hebben, gaan op de plaats een nieuwe stal bouwen. Tegen de milieuvergunning was vorig jaar een beroep ingesteld, maar dat werd op 19 augustus verworpen door de Vlaamse minister van Leefmilieu.

De Edingsesteenweg tussen Asse en Ternat telde destijds een twintigtal volkscafés. Daarvan blijven er momenteel nog twee over.


Samen vanuit Asse/Merchtem/Opwijk naar de Bellekouterhal in Affligem rijden voor je boosterprik?

De komende weken maken dagelijks honderden mensen deze verplaatsing. Maar omdat dit niet voor iedereen evident is, lanceert Goeiedag een eenvoudige tool waar inwoners van Asse, Merchtem en Opwijk zich kunnen opgeven indien je iemand kunt meenemen of indien je op zoek bent naar vervoer. Ga naar onze speciale pagina boosterprik-AMO voor alle info.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...