Alle klassen van Sint-Jan tijdig gerenoveerd (+ foto's)

De leerlingen van de vrije school Sint-Jan in Teralfene mogen zich maandag 1 september verwachten aan stevig vernieuwde klaslokalen.

De vrije school Sint-Jan in de Balleistraat, een zelfstandige parochieschool met 180 leerlingen, is na 4,5 jaar eindelijk verlost van de containerklassen. Eind 2009 werd ze daartoe genoodzaakt, nadat een groot deel van de klaslokalen dicht moest omwille van ernstige problemen met de stabiliteit en de veiligheid.

Plannen voor een nieuwbouw draaiden de voorbije jaren op niets uit, maar het nieuwe schoolbestuur vond uiteindelijk, met een goedkope lening van het bisdom, een creatieve oplossing om de oude schoolgebouwen te renoveren en opnieuw volledig brandveilig te maken. Gustaaf De Bisschop, ondervoorzitter van de school leidde als bouwcoördinator de renovatie.

Begin mei werd al een eerste totaal vernieuwd klaslokaal in gebruik genomen en de voorbije zomervakantie werd door ruim dertig vrijwilligers – ouders, grootouders en leerkrachten – en enkele professionele stukadoors zeer stevig doorgewerkt om ook de overige vier klassen op de bovenverdieping klaar te krijgen.

‘De laatste twee weken werd haast dag en nacht doorgewerkt’, zegt De Bisschop. ‘Ook in de klassen beneden werd alles vernieuwd, net als de gangen. Alle klassen kregen ook moderne LED-verlichting die bovendien veel minder stroom verbruikt.’

De brandweer van Asse kwam deze week op controle en leverde intussen een positief verslag af aan de burgemeester.

Intussen wordt nog hard doorgewerkt aan het nieuwe sanitair. Dat kan vanaf maandag al voor een deel worden gebruikt en moet volledig klaar zijn binnen een tiental dagen.

De nieuwe gasketel wordt geplaatst in het Allerheiligenverlof. Voor het laatste dossier, de ramen, wordt het wellicht wachten tot de kerstvakantie of de paasvakantie.