Beurtelings parkeren in Daalstraat wordt toch niet afgeschaft

In de Daalstraat in Teralfene wordt het beurtelings parkeren dan toch niet afgeschaft. Oppositieraadslid Tim Herzeel vroeg dinsdag tijdens de gemeenteraad waarom de verkeersborden in de Daalstraat, die het beurtelings parkeren aanduiden, er nog steeds staan.

De gemeenteraad van Affligem had immers op 16 mei van dit jaar al beslist om dat beurtelings parkeren af te schaffen en alternerende parkeervakken in te richten.

Die maatregel blijkt zes maand later nog steeds niet uitgevoerd.

Bij de meerderheid viel zowat iedereen uit de lucht. Burgemeester Walter De Donder (LB) beloofde de zaak te laten onderzoeken.

Geen draagvlak

Vandaag liet schepen van Mobiliteit Guy Uyttersprot (N-VA) weten dat aan de parkeersituatie in de Daalstraat niets wordt gewijzigd.

‘Het dossier was nog voorbereid in de vorige legislatuur, maar was door de verkiezingen blijven liggen’, zegt Uyttersprot.

‘Het werd in mei alsnog goedgekeurd op de gemeenteraad, maar er is bij de bewoners duidelijk geen draagvlak voor. Bovendien worden parkeervakken voor de woning algauw als een privé-parking beschouwd.’

Illegale situatie

Volgens Tim Herzeel is er nu een illegale situatie in de Daalstraat, want er is geen beslissing meer die het beurtelings parkeren in deze straten oplegt.

Schepen Guy Uyttersprot zegt dat aan de gemeenteraad zal worden voorgesteld om de beslissing weer in te trekken.