Lidl Aalst naar Burgemeestersplein

Het filiaal van Lidl op de Albrechtlaan in Aalst verhuist naar het Burgemeestersplein, waar vroeger grootwarenhuis ‘Match’ gevestigd was, tussen Colruyt en Delhaize.

Deze vestiging is gelegen op een kilometer van de Grote Markt en maakt dus deel uit van het binnenstedelijke handelsgebeuren van het centrum van de stad.

Schepen van Lokale Economie Katrien Beulens (CD&V): “De uitbreiding kadert in de expansiepolitiek van Lidl, waarbij het idee van discountsupermarkt meer verlaten wordt teneinde te evolueren naar een alternatieve buurtsupermarkt met een ruimer en meer uitgediept assortiment. Dit vereist meer ruimte. Op de Albrechtlaan had Lidl niet de mogelijkheid om uit te breiden. Op de nieuwe locatie zal Lidl tevens van een goede zichtbaarheid genieten.”

Schepen van Gebiedsgerichte Werking Caroline Verdoodt (N-VA) is blij dat die vuile toestand eindelijk een invulling krijgt: “Doordat gebruik gemaakt wordt van een leegstaande handelszaak moet enerzijds geen nieuw perceel aangesneden worden en verdwijnt een leegstand pand uit het straatbeeld. Dat een deel van de parking ook ondergronds zal liggen, komt dat straatbeeld ook ten goede.”

In tegenstelling tot vroeger zal de parking wel enkel toegankelijk zijn voor verkeer met rijrichting Haring.