Bredestraat onderbroken tot eind december

Vanaf vandaag start de stad Aalst met wegen- en rioleringswerken in de Bredestraat. De straat zal hierdoor onderbroken zijn voor doorgaand verkeer tot het einde van het jaar.

Ook het busverkeer wordt omgeleid via het Wijngaardveld. De straat blijft wel ten allen tijde toegankelijk voor voetgangers en fietsers.

Tijdens de werken krijgt de rijweg een nieuwe laag asfalt, worden de voetpaden vernieuwd en zullen fietspaden aangelegd worden. Ook de riolering wordt waar nodig hersteld of vervangen.

De werken verlopen in drie fases. In de eerste fase, van april tot eind juli, wordt het stuk aangepakt tussen het Wijngaardveld en de Losweg.

In een tweede fase, van midden juni tot midden oktober, volgt het deel tot de Popperodedries.

In de derde fase, van midden augustus tot midden december, wordt geëindigd met het laatste stuk Bredestraat tot de Lion d’Orweg.

Om de hinder voor bewoners te beperken wordt telkens pas aan een volgende fase begonnen eens de onderlaag asfalt ligt in de voorgaande fase. Afhankelijk van de weersomstandigheden zullen de werken volledig afgerond zijn midden december 2016