Vanaf maandag extra hinder door werken tunnel Siesegemlaan

Watermaatschappij Farys start maandag 1 februari, na de ochtendspits, in Aalst met de nutswerken in zone E, onder het kruispunt van de Siesegemlaan met de Gentsesteenweg (N9). Het aantal voorsorteerstroken wordt tijdelijk teruggebracht van 4 naar 2.

Alle verkeersbewegingen blijven mogelijk, maar de opstelruimte wordt dus beperkter. Deze ingreep zal heel wat hinder veroorzaken tijdens de spitsuren voor het verkeer dat van de E40 komt en Aalst wil binnenrijden.

Bestuurders krijgen de raad om de spits te mijden of op zoek te gaan naar andere vervoersmiddelen. Buiten de spitsuren zal de hinder eerder beperkt zijn.

Half maart begint Farys met extra nutswerken in deze zone, waardoor er bijkomende hinder zal ontstaan voor het verkeer op de Gentsesteenweg (N9) van en naar het centrum.

Het staduitwaarts verkeer heeft maar 1 voorsorteerstrook in plaats van 3. Links afslaan richting E40 wordt tijdelijk onmogelijk. Verkeer met bestemming E40 moet omrijden via het op- en afrittencomplex in Erpe-Mere via de Gentsesteenweg (N9) en de Oudenaardsesteenweg (N46).

De nutswerken zullen vooral tijdens de spits voor heel wat hinder zorgen. Half april zijn de nutswerken in deze zone afgerond en worden alle rijstroken terug beschikbaar.De timing is afhankelijk van de weersomstandigheden.

De huidige fietsomleiding richting Aalst via de Merestraat blijft ook tijdens deze werken gelden. In deze fase worden de fietsers komende van de N9 Vijfhuizen met bestemming Aalst ook omgeleid en dit via de Kreupelveldstraat en de Oude Gentbaan.