"Aalstenaars zijn vuile mensen"

Een opmerkelijke titel? Aalstenaar Kristof Stadtveld is boos. De man die bij de Groendienst van Aalst werkt ging een halve dag op stap en vond nogal wat rommel langs de kant van de weg.

Hij daagt nu iedereen uit die al eens iets weggooide. Hier is zijn oproep:

“Aalst is een vuile stad zeggen ze. NEE, de mensen zelf zijn vuil. Vandaag half dagje ZWERFVUIL geraapt. 4 onbekende personen die mij aanspreken dat ik …goed werk aan het leveren ben. Tijd om gebruik te maken van deze situatie. Ik DAAG UIT, 5 mensen die ooit iets weggegooid hebben papier of om het even wat op straat. Om deze week – nu dinsdag en woensdag tussen 8 en 16 uur, donderdag tussen 8 en 12 uur – naar de groendienst stad Aalst te komen. Vragen naar mij specifiek en samen dag zwerfvuil te rapen indien goedkeuring van mijn overste. Dit om te laten zien wat het gevolg is van 1 stuk zwerfvuil op de openbare weg, dat je ooit zelf hebt weggegooid kan teweeg brengen. Wie heeft het lef om samen hier aan te beginnen? Ik hoop hiermee het vtm nieuws te halen en mensen aan het denken te zetten”.