De Speelplaneet gewaardeerd voor atelierwerking

De Freinetschool De Speelplaneet Gijzegem valt in de prijzen. De school krijgt een prijs voor het project Atelierwerking.

Jaarlijks reiken de vrienden van het Go! regio Dender prijzen uit aan leerlingen, leerkrachten die op een bijzondere manier de waarden van het GO! beleven, toepassen en uitdragen.

Hiermee willen ze jongeren belonen die een extra inspanning hebben geleverd om anderen te helpen. De school ontvangt een cheque van 200 euro als ondersteuning voor het winnende project.

In 2015 worden de prijzen voor de eerste maal uitgereikt in de zaal Gillade van het Koninklijk Lyceum (KA2).

Het winnende project

De school organiseert om de zeven weken een ateliervoormiddag voor alle leerlingen van kleuter tot derde graad. Men tracht hier een aanbod te voorzien waarbij men de leerlingen een heel breed aanbod kan geven.

Er wordt naar musea gegaan, gewerkt op de boerderij of in de moestuin, leren koken, breien, toneel spelen, op bezoek bij de imker, powerpoints en prezi’s maken.

Een aantal jaar geleden heeft Nele Deleenheer, leerkracht op de school haar schouders hier ondergezet. Ondertussen is de atelierwerking uitgegroeid tot een goede lopende werkvorm die nu ook door de andere leerkrachten wordt mee uitgebouwd.

Nog mooier is dat ouders en grootouders in deze werking sterk betrokken worden en expertise met leerlingen kunnen delen. Een win-winsituatie.