VIDEO: 19-jarige die vluchtmisdrijf pleegde aangehouden

De onderzoeksrechter in Dendermonde heeft de 19-jarige autobestuurder aangehouden die zondagmiddag in Nieuwerkerken(Aalst) vluchtmisdrijf pleegde nadat hij een kleuter doodreed en haar moeder levensgevaarlijk verwondde.

In de Kwalestraat werden twee voetgangers aangereden door een autobestuurder die daarop de vlucht nam. Een kleutermeisje van drie jaar overleed aan haar verwondingen, haar 31-jarige moeder uit Brugge werd in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht. Ze verkeert nog steeds in kritieke toestand.

De klap gebeurde net voor een feestzaal waar de slachtoffers een verjaardagsfeest van hun 90-jarige (over)grootmoeder zouden bijwonen. Dankzij de verklaringen van getuigen kon de vermoedelijke dader snel na de feiten worden opgepakt.

De vluchtrijder, een 19-jarige man uit Haaltert, legde een positieve ademtest af en werd op bevel van het parket gearresteerd. De aanrijding gebeurde in een zone 30, maar de man reed te snel.

Zijn voertuig werd in beslag genomen en zijn rijbewijs werd ingetrokken.