Gele trui Nibali komt naar naTour criterium Aalst (+ foto's)

Gele trui – en de gedoodverfde winnaar van de Tour 2014 – Vincenzo Nibali komt volgende maandag naar het 79ste naTour criterium in Aalst. Dat maakte dokter Renno Roelandt, voorzitter van het organiserend comité, dinsdagavond bekend in het restaurant Mie Katoen in Affligem.

Nibali brengt ook zijn Astana-ploegmaats Alessandro Vanotti en Michele Scarponi mee.

Het Aalsterse criterium mag in totaal tien Tour-renners verwelkomen. De Belgische topnaam uit de Tour is Jan Bakelants, samen met Matteo Trentin meteen de vertegenwoordigers van Omega Pharma-Quick Step.

Andere toppers zijn de tweevoudige Noorse ritwinaar Alexander Kristoff en de Franse beloften Thibaut Pinot en Arnaud Demare van FDJ.

Voorts komen Michael Rogers, de ritwinnaar van dinsdag, en de Nieuw-Zeelander Jack Bauer zeker aan de start.

De omloop in Aalst is, omwille van wegwerkzaamheden, dit jaar iets korter: 1,6 kilometer in plaats van twee kilometer.

De wedstrijd wordt naar jaarlijkse traditie om 19 uur voorafgegaan door een Gentlemens Tour met oude wielergloriën als Roger De Vlaeminck, Lucien Van Impe, Mario De Clercq, Roger Rosiers, Willy Teirlinck, Ronny Vanholen, Fons De Wolf en Herman Van der Slagmolen.

Ook de jaarlijkse ‘cardio-tour’, in samenwerking met het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis Aalst-Asse-Ninove, met start om 16 uur, verloopt volgens een nieuwe formule. Tien ploegen, telkens bestaand uit een hartpatiënt, een huisarts, een OLV-arts en een Bekende Vlaming, rijden elk een aantal ritjes. Voor het eerst is daar ook een volledig damesteam bij.

Alle info op www.criteriumaalst.be