Tv-kokkin Sofie Dumont start met een zogenaamd pop-up restaurant in een gerestaureerde hoeve aan de Lombeekkeitse in Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek.
Na haar vertrek bij Les Eleveurs in juni, zat Sofie Dumont niet stil.
Ze gaf tal van workshops en demo’s, liep stage bij topchefs Syrco Bakker, Sergio Herman en Kobe Desramaults en werkt momenteel hard aan een bakboek.
Deze maand reist ze ook nog naar Ethiopië om er voor Java koffie te oogsten.
Om dan op 21 november opnieuw uit de startblokken te schieten met een gloednieuwe pop-up.
Ze ontvangt er haar gasten heel persoonlijk, bij haar in de keuken, voor een intiem en informeel etentje.
Het wordt dineren in de ontspannen sfeer van een landelijke huiskamer van een pas gerestaureerde hoeve in hartje Pajottenland, met open keuken en zicht op de glooiende weiden en boomgaarden.
Pajotse producten
Sofie kookt wat ze zelf lekker vindt, volgens de inspiratie van het moment, met zoveel mogelijk Pajotse producten.
In haar nieuwe keuken gaat ze immers nog meer dan voordien voluit voor de échte terroir: groenten, vlees, melk, boter en fruit uit eigen streek, aangevuld met andere ingrediënten van het seizoen. Vers, landelijk en zo natuurlijk mogelijk.
De formule voor een avond met Sofie Dumont als privéchef is die van één menu, aan één prijs.
Sofie’s pop-up vinden plaats van 21 november tot 22 december, elke donderdag-, vrijdag- zaterdagavond en zondagmiddag.
Reserveren kan vanaf 11 november via www.sofiedumont.be.