Eetclusief Event Catering, sinds 2010 in Buggenhout gevestigd, vierde zijn twintigjarig bestaan ook in de bosgemeente. De roots van wat begonnen was als een traiteurbedrijf liggen echter in Merchtem en het is dan ook niet verwonderlijk dat Eetclusief met die laatste gemeente wordt geassocieerd.
Eetclusief kan men gerust een familiebedrijf noemen, eentje dat de voorbije jaren enorm is geëvolueerd van kleinschalige eet- en privéfeesten naar bedrijfs- en eventcatering. Eetclusief is ondertussen uitgegroeid tot een naam bij bedrijfsevents en iemand die KPMG onder zijn klanten mag rekenen moet wel goed bezig zijn.
Zaakvoerder Wim Vanden Borre mocht dat ook allemaal vertellen op die jubileumavond. “Ik was al vrij vroeg mee aan de slag in het familiebedrijf en op mijn 29ste koos ik voor een nieuw hoofdstuk. Eetclusief ging van start in 2005, en dat was een serieuze aanpassing want het liep niet meteen als een trein. Een paar jaar later begon de groei. Het ouderlijk huis, dat als uitvalsbasis diende, werd geruild voor een nieuwe locatie in de Buggenhoutse Ravenstraat.
“En het gegeven dat belangrijke beslissingen niet kunnen genomen zonder goed eten is wel degelijk zo. En of het nu voor 100 of 1.000 man is, geen uitdaging gingen we uit de weg. Ook het personeelsbestand groeide gestaag. En vergeet niet dat we ook de coronaperiode overleefden en dat was niet zo evident. Er kwam echter een nieuwe start en nu focust Eetclusief zich enkel nog op event-catering voor bedrijven en privé feesten op hun vaste locaties en op tuinfeesten van A tot Z. Deze beslissing zorgde voor een mooi contract of de dagelijkse bedrijfscatering bij KPMG.
Er volgde ook erkenning toen we finalist werden bij Gault-Mileau in de categorie Chef of the Year Event Catering. Eetclusief is ondertussen een geoliede machine en het niveau dat we nu halen willen we de komende jaren aanhouden als onze standaard,” aldus Wim, die meteen ook nog eens alle medewerkers bedankte. Dat er die avond ook iets kon gegeten en gedronken worden, dat was de logica zelf. (eb)


