Lingerie Laho doet mee aan BH-inzamelactie

Ook dit jaar doet Lieve De Wolf van Lingerie Laho, Heiveld in Opwijk, mee aan de inzamelactie van oudere bh’s, in samenwerking met Fedelin, de overkoepelende organisatie van lingeriespecialisten, en Vrouwen Ondersteunen Vrouwen.

In de maand november slaan meer dan 90 lingeriewinkels andermaal de handen in elkaar voor de beha-inruilactie. Zij belonen zo hun trouwe klanten voor hun vertrouwen.

Lieve De Wolf: “Klanten kunnen in november hun oude beha’s deponeren in de inzamelbox in de winkel en ontvangen in ruil daarvoor een waardebon van tien euro, te besteden aan een nieuwe beha. Dit kan tijdens de openingsuren: dinsdag van 13 tot 18 uur, woensdag, donderdag en vrijdag van 10 tot 18 uur en zaterdag van 10 tot 17 uur.

Hiermee willen de lingeriewinkels niet alleen hun klanten ondersteunen, maar ook een positieve impact maken op de samenleving. Vorig jaar werden er maar liefst 317 oude beha’s ingezameld en dat cijfer hoop ik te overtreffen.”

De ingezamelde beha’s krijgen via Wereldmissiehulp een nieuw leven bij vrouwen die minder toegang hebben tot kwaliteitsvolle lingerie. Beha’s die niet meer draagbaar zijn, worden gerecycled via het initiatief ‘Be the Fibre’. Deze gerecycleerde materialen worden gebruikt voor nieuwe kleding en circulaire accessoires zoals laptoptassen, paraplu’s en tote bags. Zo draagt de lingeriesector bij aan duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid.

Vanaf zaterdag kunnen oude beha’s binnengebracht bij Lingerie Laho voor een kortingsbon van tien euro. (eb)