Nacht van de Duisternis op 12 oktober

Tijdens de Nacht van de Duisternis wordt de impact van lichthinder en lichtvervuiling op de nacht in de kijker gezet. In die optiek organiseert de gemeente duisterniswandelingen in Merchtem.

Gedurende de ganse avond is er live-achtergrondmuziek door de groep “Solo Creek”. De Merchtemse Steltenlopers zorgen voor een verlichte steltenparade. Er is ook een echt vuurspuwer. Die treedt op om 19.30 uur, 20 uur, 20.45 uur en 21.15 uur.

Gidsen van Natuurpunt vertellen tijdens de wandeling over de nachtelijke levenswijze van een aantal dieren. Een steenuil, een bosuil of vleermuizen spotten, het is allemaal mogelijk. 

Voor de kinderen tussen 3 en 12 jaar wordt ook een voorleeshoek voorzien, waar ze worden ondergedompeld in de avontuurlijke verhalen van de nachtdieren.

Praktische info

Afspraak op 12 oktober aan de gemeentelijke loods in de Koeweidestraat vanaf 19.30 uur. De eerste wandeling start om 19.45 u, de laatste vertrekt stipt om 21.30 uur. De eindmeet ligt aan de gemeentelijke loods, waar men kan nagenieten van een hapje en drankje.   De wandelroute heeft een afstand van ongeveer 3,5 km.

Stevige en waterdichte stapschoenen, eventueel een zaklamp –evenwel zo weinig mogelijk te gebruiken – aangepaste kledij en een fluohesje zijn aan te raden. De wandeling loopt deels over niet verharde wegen waardoor deze niet tot weinig geschikt is voor kinderbuggy’s en rolstoelgebruikers.

Deze activiteiten zijn gratis. Alle Merchtemnaren zijn welkom. Geen voorinschrijving.

(eb)