Hopplukken blijft een leuk feest in Opwijk

Hoe dan ook, het blijft een fijne bedoening als op de Molenkouter de hopranken naar beneden worden getrokken en vervolgens geplukt.

De opper-Vrienden van de Hop, Willy Segers en Patrick De Smedt, constateerden wel dat de opbrengst van het veld dit jaar beduidend lager ligt dan de vorige keren. Niet geheel onlogisch, gezien de weersomstandigheden van de voorbije maanden.

Toch waren de hopplukkers weer van de partij en die kregen achteraf allemaal een fles (H)Opwijk Blond of het brouwsel dat de hop van vorig jaar had opgeleverd. Jong of oud, er stond geen leeftijd op de plukkers.

Gezellig keuvelen rond de rieten mand terwijl ondertussen het bandje Goe Beezig alle registers open trok of manuele hoppluk op z’n best. Het kwartet muzikanten bouwde ter plekke zelfs een klassieker van Eddy Grant om tot “Give me hop Joanna”!

Een duik in een hopbellenbad, een huifkartochtje of genieten van een drankje, het kon allemaal op Molenkouter. Aan de plukkers was geen houden aan, maar het gros van het hopveld wordt weldra machinaal geoogst. (eb)