Admiral Freebee speelde Nijdrop plat met dank aan BACK!

Wat een performance! Donderdagavond 26 september trad Admiral Freebee op in Nijdrop te Opwijk en aan die passage zal nog meermaals gerefereerd worden. De band begon met een intiem nummer, maar daarna was er geen houden meer aan!

Zowat het volledig eerste album van de Admiral werd geserveerd, naar aanleiding van het twintigjarig bestaan daarvan. Het ging er bij het publiek in als zoete koek en die songs werden ook luidkeels meegebruld. Een week eerder had Moby opgetreden in het Antwerps Sportpaleis en de Amerikaan vertelde daar dat een artiest best de nummers speelt die de mensen graag horen. Frontman Tom Van Laere – de Neal Young van de Lage Landen – had dat ook zo begrepen en grabbelde duchtig in de trommel van gekende nummers.

De bijna vierhonderd toeschouwers in Nijdrop aten uit zijn hand. Het rockte, het daverde en het swingde dermate dat halfweg het optreden de zaal op saunatemperatuur zat. Er werd niet geroepen “zet die ploat af” docht het was meermaals Tom Van Laer die vroeg om een deur open te gooien. Anderhalf uur Amdmiral Freebee, wat een feest!

Inmiddels is duidelijk dat het niet altijd de AB, De Roma of Het Depot moet zijn om een topper in muziekland aan het werk te zien. Nijdrop in Opwijk is helemaal back in business en dat terug op de kaart zetten is niet in het minst het werk van BACK! Dat zijn vijf rock ’n roll vrienden die het in hun kop gekregen hebben om optredens te organiseren. Admiral Freebee was de eerste topper van het najaar die de venue @nijdrop, hun thuisbasis te Opwijk, passeerde.

Deze heren (vlnr. op de foto) Michaël (Mike) Du Bois , Koen (Stone) Vandensteen, Wim (Shaker) De Ridder, Ben (Benne) De Clercq en Hans (Fozzie) De Boeck zijn niet aan hun proefstuk toe. Eerder passeerden al Hooverphonic, Triggerfinger, Absynthe Minded, Jazz Brak en Dikke de revue. Binnenkort hebben ze ook Freddie Konings, Gabriel Rios en Daan te gast. Ook lokaal en nationaal talent wordt er tijdens hun caféconcerten voorgesteld. Zeker goed kijken naar hun facebookpagina BACK On Stage want er zitten nog enkele ronkende namen in de pijplijn! (eb)

Topartikels bij Goeiedag.be