Vanaf 6 augustus werkt het Agentschap Wegen en Verkeer aan de bushaltes ‘Mazenzele Dorp’ in Opwijk, langs de Steenweg (N47). De bushalte wordt er in beide richtingen verhoogd aangelegd en omgevormd tot een volwaardig Hoppinpunt. Zo stappen reizigers hier in de toekomst vlot over van het ene naar het andere vervoermiddel. Als alles vlot verloopt, duren de werken een maand, tot begin september.
De hinder tijdens de werken blijft beperkt: gedurende de volledige duur van de werken kunnen alle weggebruikers zich blijven verplaatsen tussen Asse en Lebbeke. Tijdens de werken aan de halte richting Lebbeke is er voor fietsers een plaatselijke omleiding langs de straat Dorp, de Klokkenstraat en de Heydeweg voorzien. Voetgangers worden via de achterliggende parking omgeleid. Gemotoriseerd verkeer kan de werfzone beurtelings voorbijrijden in beide richtingen. Lokaal voorziet Wegen en Verkeer een omleiding voor bestuurders van en naar de Molenstraat. Reizigers van lijn 20 plannen hun route best via de app van De Lijn of delijn.be/routeplanner.
Wegen en Verkeer zal de bushalte in beide richtingen, richting Lebbeke en richting Asse, aanliggend en verhoogd aanleggen. Zo kunnen reizigers in de toekomst de bus vlot op- en afstappen. Er komen ook schuilhuisjes. Het fietspad wordt heraangelegd achter de bushalte richting Lebbeke door. De bus zal in de toekomst op de rijweg stoppen. Op die manier ontstaat er geen conflict tussen afstappende busreizigers en fietsers. De bus hoeft zijn voorrang niet op te eisen bij het uitrijden van de haltehaven. Zo wint de bus tijd. Daarnaast wordt er ook een doorsteek gemaakt voor voetgangers naar de carpoolparking achter de bushalte. Tot slot plaatst Wegen en Verkeer er nog de kenmerkende paarse Hoppinzuil.
Met Hoppin stimuleert Vlaanderen de modal shift: de overstap van de wagen als belangrijkste vervoermiddel naar meer duurzame mobiliteit zoals stappen, fietsen, deelmobiliteit en openbaar vervoer, of een combinatie daarvan. Vlaanderen investeert daarom in voldoende mobiliteitsaanbod, in veilige (fiets)infrastructuur en in Hoppinpunten waar de reiziger vlot van het ene op het andere vervoermiddel overstapt. Zo wil Vlaanderen een antwoord bieden op de maatschappelijke uitdagingen zoals luchtvervuiling en files, en inzetten op de leefbaarheid en bereikbaarheid van onze steden en gemeenten.
Hoppin wil iedereen die zich in Vlaanderen verplaatst, zowel professioneel als in de vrije tijd, inspireren en verleiden om zijn mobiliteitsgedrag in vraag te stellen. Daarom gidst Hoppin de Vlaming doorheen duurzame mobiliteitsoplossingen en –initiatieven, zowel van de overheid als van private partners.