Multidisciplinair centrum De Kubus Merchtem op nieuwe locatie

De afbeelding van een kubus staat al in de voortuin en op de eerste zaterdag van Merchtemkermis volgt de officiële ingebruikname van de nieuwe stek van De Kubus Merchtem, of het multidisciplinair centrum voor kinderen en jongeren tot 18 jaar.

De Kubus Merchtem blijft in de Mieregemstraat maar verhuist van nummers 30-32 naar het nieuwe appartementsgebouw op het Mieregemplein nr. 21 (vroegere villa Alice).

Praktijkcoördinator en kinesitherapeut Laura van Weijnen: “Zes jaar geleden zijn we met het centrum begonnen. Uit eigen ondervinding hebben we toen gemerkt dat de juiste multidisciplinaire hulp vinden niet altijd even makkelijk was. Dit was de start van De Kubus Merchtem. De Kubus is mijn tweede kindje, waarbij vele mensen het gemak van meerdere disciplines te centraliseren hebben mogen ondervinden. Naast algemene pediatrie bieden we ook psychologie, orthopedagogie, kinesitherapie, ergotherapie, logopedie en zelf audiologie aan.

We hebben geïnvesteerd in een nieuwbouw, waardoor we een stuk ruimer zitten. We gaan daarbij echter niet voor kwantiteit, maar voor kwaliteit. Met al onze mensen proberen we een hechte groep te smeden waarbij we onze visie niet uit het oog verliezen: we kijken niet enkel naar het kind doch naar iedereen die behoort tot het gezin.” (eb)