Sportfeest KLJ gaat door in Opwijk

Deze zomer komt het KLJ Sportfeest naar Opwijk, een unicum in Vlaams-Brabant! De organisatie van dit groots gebeuren op 28 juli ligt in de handen van KLJ Opwijk.

Een sportfeest is een regionale competitie tussen de verschillende KLJ-afdelingen van een bepaalde provincie. Deze sportfeesten vinden steeds op zondag plaats gedurende de zomermaanden juli en augustus en worden georganiseerd over heel Vlaanderen.

KLJ Opwijk, 36 leden sterk met een leeftijd tussen 11 en 30 jaar, is eigenlijk een bijzonderheid, aangezien wij geen typische jeugdbeweging zijn en ons vooral focussen op het uitoefenen van de KLJ-sporten. Ook zijn er in Vlaams-Brabant heel weinig sportende KLJ’s, waardoor wij normaal deelnemen in Oost-Vlaanderen.

“Maar daar komt dit jaar verandering in, want wij organiseren er nu zelf één!” aldus Merel Hauwelaert, secretaris van KLJ Opwijk. “Zo komen de Oost-Vlaamse afdelingen richting Opwijk deze keer. Tijdens een sportfeest omvat de competitie een aantal specifieke KLJ-sporten: vendelen, wimpelen, dansen, piramide bouwen en atletiek (lopen, touwtrekken, …).

Je kan de dag opdelen in twee stukken: de voormiddag met competities voor een jury en de namiddag met prijsuitreiking en demonstraties voor het publiek. Tussendoor zijn er ook nog drank- en eettentjes, muziek…”

Een sportfeest, dat staat garant voor een dag vol sport, spel en spektakel.

Iedereen is hartelijk welkom vanaf 13u op het terrein in de Boogstraat te Opwijk

(eb)

Topartikels bij Goeiedag.be