VERKIEZINGEN OPWIJK: Johan Deleu maakt favorietenrol waar, samen1745 scoort goed en VIVO strandt op 4 zetels

Hij was de grote favoriet, maar dan moet je die rol ook nog waarmaken. Johan Deleu heeft dat als kopman van N-VA met verve gedaan! Liefst 1798 kiezers gaven hem hun stem. De partij, die met burgemeester Inez De Coninck een ander stemmenkanon verloor, wint zelfs nog een zetel. Naast Deleu scoorden ook Wouter Van Driessche (629), Jan Couck (563), Els Van Buggenhout (515) en Willem De Pauw (497) erg goed.

Uiteraard werd die zege gevierd. Dat gebeurde in The Shooting Range op Droeshout. Veel sympathisanten waren naar daar afgezakt om er de overwinningsspeech van Deleu te aanhoren. De partij kan nu uitkijken met wie ze in zee gaat. Dat gebeurt eerstdaags.

Kandidaat om een coalitie te vormen is samen1745. De samensmelting van CD&V en Inzet (vorige verkiezingen samen goed voor 5 zetels) zette eveneens een sterke score neer met 8 zetels. Kopman Jeroen Eenens rondde de kaap van duizend voorkeurstemmen (1009). Ook Marijke De Vis (791), Tom Bosman (677), Jasper Baeyens (670) en Luc De Ridder (552) boekten een mooi resultaat. Knap werk van samen1745.

De verkozenen van samen1745

Dat kan niet gezegd worden van VIVO. De partij (Open VLD) koos voor een andere naam, maar dat bracht geen soelaas. VIVO haalt 4 zetels of een halvering van het resultaat van 2018! Een patat die niemand had zien aankomen. Ook koploper Albert Beerens bleef onder de verwachtingen met 560 stemmen. 511 stemmen waren er voor Peter Beerens. Schepenen Evelien Beeckman (493) en William Engels (292) zijn de andere verkozenen.

Groen speelt niet meer mee. Vlaams Belang maakt een comeback en stuurt Kristel Wouters naar de gemeenteraad. (eb)

Wie de volledige resultaten wil bekijken kan terecht op:

https://okt24.vlaanderenkiest.be/#/gemeente/23060

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk