Mazenzele Opwijk wint derby tegen Wolvertem Merchtem

En de grote winnaar is….Eendracht Mazenzele Opwijk. EMO zegevierde niet alleen in de derby tegen Wolvertem Merchtem, maar won zowat op alle vlakken! Ideaal voetbalweer en een derby in een mooi kader, dat vraagt om publieke belangstelling. En volk, dat was er op Tesseskouter!

De leider in eerste provinciale mocht honderd eters verwelkomen voorafgaand aan het burenduel en vervolgens werd de kassier dermate overrompeld dat hij er de tel bij verloor. Laat het ons houden, op honderden toeschouwers voor dit treffen, niet alleen supporters van beide teams doch ook heel wat neutrale voetballiefhebbers. Bingo voor EMO!

Dat was nog maar het begin want de Opwijkse fusieploeg trok ook op het veld het laken naar zich toe en… geenszins onverdiend. Vooral EMO etaleerde de drang om dit treffen  naar zijn hand te zetten. Het regende gevaarlijke standjes voor de goal van KHOWM, maar dat openingsdoelpunt viel niet, of toch wel… aan de overkant.

Een schaarse counter van de gasten werd prompt verzilverd door Andy Clauguy Nsumbu Tanda. Daar stonden ze bij EMO wel even van te kijken. Op slag van rust echter floot de ref een strafschop in het voordeel van de thuisploeg na een fout op Bryan Van der Jeugt. Te licht volgens de bezoekers, maar Derick Gyimah zag er geen graten in en liet doelman Van Dijck kansloos.

Na de pauze bleef EMO het spel oriënteren en op het uur maakte Van der Jeugt er 2-1 van. Een kwartier later ramde Gyimah z’n tweede van de namiddag binnen en was het pleit beslecht. In het slot kwamen de bezoekers nog goed weg omdat EMO nog een drietal loepzuivere kansen onbenut liet. Eindstand 3-1.

Winst dus voor de mannen van trainer Jan Schoorens want ze blijven niet alleen op kop, maar spelen volgende zondag al een nieuwe topper op het veld van Averbode-Testelt Okselaar met de eerste periodetitel als inzet! (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk