Herinrichting beschermde afdeling WZC De Oase

Welzijnsvereniging OPcura baat het woonzorgcentrum “De Oase” uit en is sinds 21 jaar gehuisvest in het huidig gebouw, gelegen op de zorgcampus in de Kloosterstraat. Het woonzorgcentrum telt drie bewonersafdelingen waaronder ’t Stenen Wegske, een beschermde afdeling waarop ook bewoners met dementie verblijven.

“Reeds geruime tijd is OPcura zoekende om deze afdeling te vernieuwen en beter aan te passen aan de noden van de bewoners die er verblijven;” aldus voorzitter Peter Beerens. “Verschillende pistes werden bewandeld, waaronder ook de uitbreiding van de bestaande leefruimte. Omdat deze opties niet direct praktisch realiseerbaar waren, werd geopteerd om binnen de bestaande structuur de afdeling te herinrichten.

Op basis van de input van een werkgroep met medewerkers en met inbreng van de eigen technische dienst werd ’t Stenen Wegske de voorbije maanden onder handen genomen. Alle gangen en gemeenschappelijke ruimtes werden herschilderd, het linoleum in de leefruimte werd vernieuwd, net als de toegangsdeur, een wolkenplafond werd opgehangen, fotobehang werd geplaatst, de leefruimte werd voorzien van nieuwe meubels en decoratie … kortom een volledige make-over!

Het eindresultaat is een strakkere, prikkelarmere woonomgeving die ook gezelligheid en rust uitstraalt en die bijdraagt tot een meer positieve beeldvorming over mensen met dementie en onze beschermde afdeling.”

Al die vernieuwingen werden op woensdag 9 oktober voorgesteld. Met deze herinrichting is een investering gemoeid van ongeveer 25.000 euro. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk