Nona Van Assche pakt goud op WK OCR in Costa Rica

Het is haar gelukt! Nona Van Assche heeft, net voor haar elfde verjaardag, in Costa Rica de gouden medaille behaald op het wereldkampioenschap Obstacle Course Racing.

De familie Van Assche koppelde dit kampioenschap obstakellopen aan een rondreis door het Midden-Amerikaanse land. Ze komen naar huis met een pak mooie herinneringen in de rugzak en een gouden plak rond de nek van dochter Nona.

Nona had het tussen een horde jongens en meisjes van verschillende leeftijdscategorieën niet onder de markt in het Nationaal Stadion van San Jose. Atleten uit meer dan 140 landen namen daar deel aan het WK OCR.

Nona moest eerst een eindeloos trappenparcours afwerken om vervolgens een reeks obstakels te treffen in het park naast het stadion. Die hindernissen hadden de vorm van onder meer koffiebonen, maïskolven en bananen. De slotproef bestond uit lasershooten. De Opwijkse deed het zo goed dat ze als primus het podium op mocht.

Haar clubcoach bij Invictus, Thomas Seghers uit Zottegem, werd vierde in zijn leeftijdscategorie. Er waren overigens nog Belgen die het goed deden. Luka Van Peteghem uit Ruddervoorde pakte dubbel goud in de leeftijd van 16 en 17 jaar. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk