Youca Action Day ook bij Ferm Thuiszorg

Bij Ferm Thuiszorg mochten ze op de Youca Action Day weer heel wat jongeren met open armen ontvangen voor een onderdompeling in de zorg. De studenten konden dan proeven van de bijzondere job van verzorgende. Daarbij beleefden ze ook hoe het voelt om echt een verschil maken voor mensen.

Voor deze editie van Youca Action Day op 17 oktober gingen meer dan 15.000 Vlaamse en Brusselse jongeren aan de slag bij een bedrijf, een organisatie, een overheid of een particulier. Het loon dat ze op die schooldag verdienden ging dit jaar naar projecten van geëngageerde jongeren wereldwijd.

In de dagopvang in Merchtem werd Inne voor een dagje collega van de verzorgers. Samen gingen ze koken, een gezelschapsspelletje spelen en al pratend genieten van een tasje koffie. Wat de definitie is van zo’n dag? Caro Stoels, verantwoordelijke gezinszorg Merchtem-Opwijk: “Samen genieten van de kleine dingen, in een omgeving waar je echt op je gemak bent. Onze bezoekers zijn allemaal verschillend, en iedereen heeft zijn eigen interesses. En iedereen mag er zijn. De kers op de taart van deze heerlijke ontmoeting: het dagloon van Inne wordt geschonken aan een geëngageerd jongerenproject ergens ter wereld. Zo zorgen jong en oud samen voor elkaar.”

Bij Ferm Thuiszorg zijn 1.600 medewerkers actief in bijna 13.000 Vlaamse gezinnen met zorgnoden. Zij helpen er met poetsen, koken, boodschappen doen, persoonlijke verzorging en een luisterend oor of samen goed voor jaarlijks ruim 1,3 miljoen uren zorg. Ferm Thuiszorg organiseert, i.s.m. VDAB, jaarlijks vijf opleidingen tot verzorgende/zorgkundige in vier opleidingscentra te Wijgmaal, Geel, Zellik en Bilzen. Ferm Thuiszorg coördineert 22 kleinschalige centra voor dagopvang.

SamenFerm.be/thuiszorg

(eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk