Luchtmacht kolonel spreekt in Peizegem

Op uitnodiging van VOSP – de Vriendenkring van Oud-Soldaten in Peizegem – spreekt Luchtmacht Kolonel Arts An Van Rompay over de inbreng van de medische component van de luchtmacht in crisissituaties en ‘full combat operations’.

De boodschap van kolonel Van Rompay is dat we lessen moeten trekken en al getrokken hebben uit de oorlog in Oekraïne. Kolonel Van Rompay is flight surgeon (chirurg voor piloten en grondpersoneel) en medisch adviseur van de chef defensie.

“Het belooft een leerrijke voordracht te worden op vrijdag 8 november in Ons Parochiehuis (de Libanon) in Peizegem. De toegang (een drankje inbegrepen) bedraagt 5 euro. De deuren gaan open om 19.30 uur,” aldus Jean-Paul Van der Elst, de nieuwe voorzitter van VOSP, die ook nog kon meegeven dat de vereniging terug te vinden is op Facebook onder de naam Vriendenkring Oud Soldaten Peizegem.

Op 11 november volgt de traditionele bloemenhulde aan het vredesmonument op de Stille Weide achter de parochiekerk van Peizegem. Deze plechtigheid wordt muzikaal ondersteund door muzikanten van Music Time. De bloemenhulde wordt voorafgegaan door het traditionele ‘saucissenontbijt’ en gevolgd door een feestelijk maal in Ons Parochiehuis. Aan het 11 november menu, in een gezellige sfeer, kunnen ook niet-leden en partners van de leden deelnemen. Inschrijven is wel verplicht. Meer info op vosppeizegem@outlook.com

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk