Kindergemeenteraad geïnstalleerd

Merchtem heeft al een nieuwe burgemeester, maar dan wel bij de kinderen! De nieuwe kindergemeenteraad werd op dinsdagavond 8 oktober samengesteld. Een onschuldige kinderhand toverde de naam van Isabeau De Cock (Ter Dreef) uit de hoed en zij is vanaf nu de nieuwe kinderburgemeester.

Zij mocht de eed afleggen bij de grote burgemeester, Maarten Mast, en daarna deed Isabeau hetzelfde met haar vier schepenen, Tuur Demeulemeester (Sint-Donatus), Myla Van de Voorde (De Plataan), Leo Cnapelinckx (Ten Bos) en Robbe Van Dooren (Rinkeling).

Daarna waren ook de nog de gemeenteraadsleden aan de beurt. Voor Ter Dreef waren dat: Finn Marievoet, Ruben Sneppe en Nora Meysman. Sint-Donatus vaardigt Arno Rubin, Warre Saerens en Lennie Demeulemeester af. Voor De Plataan komen Fay Ysebaert, Florine Omombo Ndjolo, Reba Ibn Hach postvatten. Voor Ten Bos zijn het Mia Hals, Zowie Van der Burght en Lily Verschooten. Rinkeling sluit de rij met Elena De Koker, Gustave Carmeliet en Tibor Reniers.

Uiteraard was de raadszaal goed volgelopen voor deze gebeurtenis met de kinderen van het vijfde en zesde leerjaar van de vijf scholen in the picture. De nieuwe burgemeester Isabeau De Cock (11) zit in het zesde leerjaar bij juf Laura. Deze laatste heeft er een goed oog in: “Isabeau gaat dat zeker goed doen!” (eb)