Bevoegdheden schepencollege gekend

De nieuwe bewindsploeg van de coalitie LvB – N-VA is voorgesteld en nu zijn ook de bevoegdheden van burgemeester en schepenen gekend.

Burgemeester Maarten Mast (LvB) zal instaan voor: ruimtelijke ordening, omgeving, feestelijkheden, burgerlijke stand, personeelszaken, natuur en dier, preventie en veiligheid en Brussegem (inclusief kermis).

Julie Asselman (LvB) is de eerste schepen en bevoegd voor onderwijs (basis en secundair), jeugd en gezin, administratieve vereenvoudiging, informeren en digitaliseren en Merchtem (+ kermis)

David De Valck (LvB) fungeert als tweede schepen en neemt volgende taken voor zijn rekening: financiën en begroting, kerkraden, kunstonderwijs, afvalbeleid, cultuur, AGB en markten.

Nieuwkomer Dirk Blomme (LvB) is de derde schepen en krijgt mobiliteit, sport, Hamme/Ossel (+kermis), landbouw en toerisme toegeschoven.

Steven Elpers (LvB) blijft als vierde schepen bevoegd voor openbare werken en infrastructuur, waterbeheersing, groene energie en ontwikkelingssamenwerking. Elpers gaat dat vier jaar doen en wordt dan opgevolgd door partijgenoot Nathalie Hellinckx.

Ten slotte is er nog de tweede nieuwe schepen in de persoon van Reinhoud De Bosscher (N-VA). Zijn takenpakket omvat integratie, welzijn en sociale zaken, lokale economie, Vlaamse aangelegenheden en senioren.

En dan is er ook nog de gemeenteraadsvoorzitter Nathalie Hellinckx (LvB). Zij gaat dat vier jaar doen en wordt dan opgevolgd door Lieven Stassijns (N-VA) voor het resterende deel van de legislatuur.

(eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk