Pep Lib organiseert Haïti-expeditie en tentoonstelling

Pep Lib, een solidariteitsorganisatie uit Merchtem en omgeving ijvert al een paar jaar voor meer (h)erkenning en steun aan het Caraïbische deeleiland Haïti. Het land lijdt momenteel, nog meer dan vroeger, aan een zieke politieke cultuur en wordt vooral op dit moment geterroriseerd door niets ontziende maffiabendes.

Pep Lib ondersteunt twee landbouwinitiatieven, Agribel & Etage (opleidingsproject en coöperatieve) en Komité Lakay (dat werkt aan landbouwontwikkeling, wegen, watervoorziening e.a.). Beide projecten zijn volledig in eigenaarschap en beheer van de Haïtiaanse mensen ter plaatse.

Pep Lib wil financieel ondersteunen, maar organiseert ook vorming en dit jaar ook een tentoonstelling met en door Haïtiaanse kunstenaars. De jaarlijkse wandelexpeditie, die al voor de vierde keer wordt georganiseerd gaat door op zondag 22 september (vertrek vanaf 13.30 uur, maar ganse namiddag door – in zaal Vijverdal in Merchtem).

De vernissage van de tentoonstelling is op zaterdag 21 september (20 tot-22 uur) in het August De Boeckhuis.

De tentoonstelling is uiteraard open de ganse zondag 22 september (vanaf 13 tot 18 uur) en ook op maandag 23/9 (10 tot 18 uur).

https://www.vzwpeplib.com

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk