Gemeente Merchtem voert snelpas in tijdens de verkiezingen op 13 oktober 2024

Het gemeentebestuur van Merchtem voert een snelpas in voor 75-plussers die gaan stemmen tijdens de verkiezingen op zondag 13 oktober 2024. Op deze manier kan deze doelgroep met een snelpas de eventuele lange wachtrij in het stembureau vermijden.

Burgemeester Maarten Mast: “Het bestuur verstuurt in de maand september een brief naar deze personen. De snelpas wordt toegevoegd aan de brief en is ook te verkrijgen bij de gebouwverantwoordelijken van de gemeente op het stembureau. Indien ze hun snelpas op de dag van de verkiezingen vergeten zouden zijn, kunnen ze zich daar bij aankomst persoonlijk aanmelden.

Ben je jonger dan 75 jaar en minder mobiel? Meld je bij aankomst persoonlijk aan bij de gebouwverantwoordelijke van de gemeente. De gebouwverantwoordelijke bezorgt je dan een snelpas.”

Lukt het niet om tot aan het verkiezingslokaal te geraken? Minder mobiele personen kunnen gebruik maken van de gratis vervoersdienst, aangeboden door het gemeentebestuur. Heen en terug, en met begeleiding tot aan het lokaal.

Wil je deze dienst benutten? Vul dan het digitaal formulier in op www.merchtem.be/vervoer-verkiezingen of bel naar 052-38.11.70. Je hoeft enkel je contactgegevens te bezorgen en een tijdspanne te kiezen. Vrijdag 4 oktober 2024 is hiervoor de uiterste datum en de gemeente neemt daarna contact op om een concreet uur af te spreken. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk